Гърневски: БСП и ПЕС стоят зад сделката с ЧЕЗ, на "Позитано" са гадовете

Прикачен файл с прессъобщение от Интерком, изпратен от имейла на Моника Йосифова

Спас Гърневски

Спас Гърневски

БСП и ПЕС, че стоят зад сделката с ЧЕЗ. За това ги подсетила малка техническа грешка, към "шайката на Корнелия Нинова" да включат и "клана Станишеви". Това обяви в декларация от парламентарната трибуна бившият кмет на Пловдив и депутат от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той разкритикува социалистите, че преди да лъсне истината нагнетявали напрежение и лъгали, че правителството на ГЕРБ и лично Бойко Борисов стоят зад продажбата на ЕРП-то. Гърневски аргументира и съмнението на ГЕРБ, че следите с тази сделка водят именно към червените.

"Вчера обаче се появи една писмена следа, която ясно показа кой стои зад доскоро анонимната компания "Инерком". Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен обаче е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Monika Yosifova !!! Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка, другари, ви издаде! Не просто БСП, а БСП и ПЕС стоите зад сделката за активите на ЧЕЗ в България! Сделка, за която се опитахте да ни наклеветите, за да повторите метежа от зимата на 2013 г.", разпален коментира Гърневски и  заключи, че "гадовете" отново се оказали на "Позитано".

"Сега стана ли ви ясно, уважаеми колеги, кои са гадовете?!? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад „Независимост”, а те се оказаха отново на „Позитано”. По-цинични и по-нагли от всякога!", не спря с критичната риторика депутатът.

На финала Гърневски прибегна до цитат баснята на Стоян Михайловски "Бухал и светулка", която описвала великолепно "низостта на страстите", които владеели душите на социалистите при всеки успех на ГЕРБ. Депутатът припозна в образа на бухала БСП, а в светулката, която пръска светлина ГЕРБ.