Гъбена "шкембе-чорба"

Една от най-лесните рецепти, подходяща за деца и вегетарианци

Съставки:

500 г гъби - кладница, печурки
4 с.л. краве масло
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
чесън на вкус
сол и черен пипер
червен винен оцет

1. Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете в 2 лъжици масло. Долейте вода според това, колко гъста искате да е супата. Варете 30 минути.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте прясното мляко и оставете супата да заври. 
3. Запържете червения пипер в останалото масло (по желание може да сложите и лют) и сипете запръжката при гъбите. Разбъркайте. 
4. Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, прехвърлете го в купичка и го залейте с оцет. 
Поднесете към чорбата.

(24kitchen)