Фенове на Локо(Пв) и Ботев(Пв) блокираха АМ "Тракия" до Пловдив, затвориха бензиностанции и заведения

Всички магазини, заведения и бензиностанции на автомагистрала "Тракия" в участъка между София и Пловдив са временно затворени. Изходите на аутобана край Пловдив също са недостъпни.

Причината е финалният мач за Купата на България по футбол, противопоставяща отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив), който ще се изиграе на националния стадион "Васил Левски" в столицата, съобщава Факти.бг.

Настроението в града под тепетата е приповдигнато. Стотици фенове на двата местни гранда вече пътуват към София, за да присъстват на срещата, която започва в 19.00 часа.

Феновете на Локомотив ще стигнат до храм-паметника "Александър Невски", където ще слязат и ще се насочат към стадион "Васил Левски" и по-конкретно секторите "В" и "Г", които са подготвени за "черно-белите" привърженици.

Феновете на Ботев ще пристигнат и ще паркират на ул. "Кирил Видински", след което ще бъдат съпроводени до ст. "Васил Левски", като ще бъдат настанени в секторите "А" и "Б".

Очакват се проблеми с придвижването и в центъра на София, и по магистрала "Тракия". Засилено ще е полицейското присъствие преди, по време и след мача. Въведени са и допълнителни ограничения.

Бул. "Евлоги Георгиев" в участъка на националния стадион също ще бъде затворен.