Евродепутати: С протеста на БГ-превозвачи в Брюксел заявихме своето равноправие в ЕС

Решенията по пакета "Макрон" остават за следващия мандат на Европарламента, категорични са Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки

Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки

Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки

Протестът в Брюксел бе добър сигнал, че има сериозен проблем, който е притеснителен не само за българските превозвачи. Но общите усилия винаги водят до успех, в това число да защитим и българския национален интерес. Това коментира по повод вчерашния протест на БГ-превозвачи в Брюксел и последните решения на ЕП по пакета „Мобилност“ евродепутатът Андрей Ковачев. 

По думите му се върви към нула възможността да мине законодателството по пакета „Макрон“ в рамките на този мандат на Европарламент. Официалната позиция на ЕНП е като тази на българската позиция. В синхрон сме в позициите и с Таяни. Нека новият ЕП заедно с новата ЕК да продължи да решава този въпрос и да се вземат оптималните решения за пакета „Мобилност“, аргументира позицията си Ковачев.

Тя се споделя е от евродепутата Ангел Джамбазки. Той смята, че това, което се е случило в Европарламента вчера в дългосрочен план е добре за нашата икономика, предвид направените нечестни и цинични предложения по пакета „Мобилност“.

Самото гласуване в ЕП показа, че по тези предложения няма съгласие, има ясно разделение и този въпрос трябва да бъде отложен за следващия мандат на ЕП. Най-много натискат Франция, Белгия, Австрия. Прави се опит да се засмуче работна ръка от периферията към центъра. За първи път с протеста си българските превозвачи заявиха своето равноправие в ЕС, посочи Джамбазки.