Банева си пуска скандален предизборен клип с арестантски дрехи

Милионерката щяла да носи бродиран на арестантската си блуза предизборния си номер

Евгения Банева

Евгения Банева

Със скандален и провокативен клип ще бъде открита кампанията за участие в евроизборите на Евгения Банева от ареста, съобщава „България Днес“. Сценарият на предизборните кадри вече бил готов, а негов автор е известният с провокативните си послания сценарист и режисьор Георги Георгиев-Готи. Той е лидер на Политическа партия "Българско национално обединение", която издигна съпругата на олигарха Николай Банев за кандидат на предстоящите евроизбори на 26 май.

Готи се прочу, когато снимаше клипа към фолк-парчето „Правиш ме крейзи“. В главната роля беше плеймейтката Жанета Осипова, която предизвика фурор пред катедралния храм "Свети Александър Невски". Облечена като булка, но по бельо, Осипова събра погледите при минусови температури.

Милионерката е водач на листата, която Централната избирателна комисия регистрира под №22. Този номер ще носи избродиран на арестантската си блуза Банева до изборите, това съобщи в пост във Фейсбук нейният съпруг Николай Банев.

Баневи попаднаха в ареста в края на октомври. Бяха арестувани във Франция, по-късно екстрадирани в България. Банев получи обвинение като лидер на организирана престъпна група за пране на 1,3 млрд. лв. и данъчни престъпления. Обвинени за участници са съпругата му Евгения и майка му – Мария.