Ерменков: Мантрата "Техноимпекс" трябва да бъде хвърлена на "бунището на историята"

Разговор за ревизия на приватизационните сделки е необходим, за да няма политиканстване в НС

Снимка: архив

Снимка: архив

Мантрата "Техноимпекс" трябва да бъде хвърлена на "бунището на историята", както много от мантрите, които колегите от ГЕРБ използват в последно време за отвличане на общественото мнение. Това каза пред БНТ депутатът от ПГ на "БСП за България" Таско Ерменков.

Той защити соцлидерката Корнелия Нинова, като подчерта, че компетентните органи са констатирали при проверките си, че при тази приватизационна сделка ("Техноимпекс") държавата не е ощетена, няма данни за закононарушения и е изтекла давността. Ермеков подкрепи твърдението си с пример от неговото приватизационно минало, като каза, че с приятели е опитал да учства за раздържавяване на сграда но не бил одобрен.

Червеният депутат нападна ГЕРБ, като обясни, че целта на тази политика е "да хвърлят балони в пространството, за да се замажат всички онези нещастия, които са се случили на българския народ като започнем от здравеопазването и скандалът, който в момента тресе болниците,... Другите неща, които замазват, са днешната тема със сигурността на държавата и злоупотребата със СРС-та и шуробаджанащината". По думите му, в Бургас НАП изпълнявал политически поръчки.

Ерменков обясни, че исканият от Корнелия Нинова лидерски разговор за ревизия на приватизационните сделки е необходим, за да няма политиканстване в пленарната зала "за параметрите на онова, което трябва да се случи, и за начина, по който трябва да се случи, за да бъде конституционно съобразен". Това трябва да бъде подходът, когато става дума за теми, свързани с национална сигурност, с интересите на държавата, с интересите на обикновения човек, категоричен беше Ерменков.