Елиминациите на Световното продължават: Днес Мексико и Япония застават на пътя на Бразилия и Белгия

Дали ще има изненади и днес след вчерашните елиминации?

лед като част от големите фаворити на това световно първенство си тръгнаха, Бразилия се впуска във фазата на директните елиминации, с надежда не повтаря грешките на другите. Петкратните световни шампиони срещат Мексико в първия мач от днешната програма на световното.

В 17 часа в Самара футболистите на Тите ще се изправят срещу Мексико, който победи шампиона от преди четири години Германия. Освен мексиканците, друг проблем за Бразилия ще бъде 35-градусовата жега, каквато е прогнозирана в часовете около двубоя.

С две победи и равенство дотук, както и само един допуснат гол, Бразилия показва стабилна игра. Мексико беше на висота в първите си две срещи, но след това се срина срещу Швеция, губейки с 0:3.

"Те са стабилен отбор и това, че са загубили не ни заблуждава. Победиха Германия с много стабилна игра, затова ще сме внимателни. Доста са добри на контраатака и имат сериозна скорост в предни позиции", каза Тиаго Силва за съперниците на Бразилия.

В тима на петкратните световни шампиони е възстановен Марсело, който получи контузия в последния мач. Извън сметките обаче е Дъглас Коста, който е с мускулна травма.

Треньорът на Мексико Хуан Карлос Осорио предупреди, че отборът му няма да играе, както с Германия, а може да изненада.

"Ние сме разнообразен отбор и имаме достатъчно качество в средата на терена. Вярвам, че можем да държим топката и ако се налага ще го направим. Не бива да даваш прекалено много инициативата на силен отбор като бразилския", каза Осорио.

Мексико се надява да нанесе първа за губа на Бразилия от 20 мача насам.

В 21 часа е другият осминафинал, който противопоставя Белгия и Япония. "Червените дяволи" започнаха турнира с надежда не просто да стигнат директните елиминации, а да направят нещо значимо, докато за Япония е успех, че излезе от много равностойна група.

Азиатците обаче не се намират в най-добрата си форма, като имат само две победи в последните си девет мача и дотук на турнира допуснаха гол във всяка една среща. Освен това Япония никога не е стигала по-напред от осминафинал.

Белгия отпадна на четвъртфинал преди четири години, но сега очакванията пред талантливото поколение на страната са по-големи. Въпреки това селекционерът Роберто Мартинес не си прави илюзии, че мачът ще бъде лесен.

"Японските играчи имат голяма енергия и дисциплина, което ги прави много трудни за преодоляване. Имат футболисти, които са били в силни отбори в Европа, така че аз очаквам много тежък мач", каза Мартинес.

programa_football.jpg