Елена Петрова: Трябва да намерим начин да се съхраним като общество

Битката между доброто и злото е в нас, смята режисьорът Бойко Илиев

Спектакълът "Антихрист" е по мотиви от едноименния роман на Емилиян Станев. Режисьор на постановката е Бойко Илиев. Участват актьорите Любомир Ковачев, Елена Петрова, Николай Сотиров и Веселин Калановски.

"Представлението отразява това, което не трябва да бъде. Опитваме се с вяра и усилие да покажем, че има човек и Бог, памет и ценности. Всеки носи отговорност за думи, които казва", каза в "Здравей, България" Елена Петрова.Директорът на "Нов театър - НДК" Бойко Илиев, който е режисьор на постановката, заяви, че епохата, за която пише Емилиян Станев, се повтаря. Според него и към момента се наблюдава разпадане не само на вярата, но и на цялата държава. 

Петрова каза, че младите хора мога да променят света, водени от вярата. Според нея е по-лесно да унищожиш нещо вместо да го съградиш. Тя беше категорична, че екипът е успял да създаде една мистериозна обстановка, която грабва публиката. По нейни думи трябва да намерим начин да се съхраним като общество. 

"Битката между доброто и злото е в нас. Ако не преодолеем нагоните и инстинктите си, ние сме по-малко човеци", добави Илиев.

Представлението може да гледате на 1 и 17 ноември в "Нов театър - НДК".