Джокович се разправи с Григор Димитров само за 65 минути

Димитров се срина в първата критична ситуация - при 4:5, когато трябваше да сервира за оставане в първия сет

Носителят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович сложи скоростен край на участието на Григор Димитров в тенис турнира в "Куинс". Сърбинът имаше нужда от едва 65 минути, за да елиминира шампиона от 2014 г. след категоричен успех с 6:4, 6:1.

Джокович записа първата си победа срещу играч от топ 10 от май 2017 г., когато надигра Доминик Тийм (6:1, 6:0) в полуфиналите на мастърса в Рим. Бившият №1, който в момента е 22-и в ранглистата, записа пети пореден успех срещу Димитров и седми в осмия мач помежду им.

След като в първия кръг оказа доста колебания и измъкна много трудна победа срещу босненеца Дамир Джумхур, българският тенисист не успя да окаже сериозна съпротива на бившия №1 във втория си мач на тревни кортове за 2018 г.

Джокович печелеше с лекота своите подавания, а Димитров изпитваше сериозни проблеми с началния си удар и не представляваше никаква заплаха при ретур. В първия сет българинът спечели едва четири от 24-те точки, в които посрещаше.

С малко повече трудности шампионът от финалите на АТП спечели първите си четири подавания, без да даде шанс за пробив на Джокович. Димитров обаче се срина в първата критична ситуация - при 4:5, когато трябваше да сервира за оставане в първия сет. Българинът изостана с 0:40, спаси първите два мачбола, но при третия допусна двойна грешка и подари сета на съперника.

Развоят на първата част доведе до срив в играта на Димитров. Той допусна два пробива в първите си три подавания и набързо изостана с 1:5. Едва в гейма, в който Джокович сервираше за спечелването на мача, световният №5 показа желание за борба.

Българинът спаси три мачбола и дори стигна до първата си и единствена възможност за пробив. Джокович все пак не допусна удължаване на двубоя и го приключи при четвъртия си мачбол.

Димитров завърши мача с повече печеливши удари - 14 срещу 8, но допусна значително повече непредизвикани грешки - 26 срещу 12. Българинът направи осем аса, но и цели пет двойни грешки.

В четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу победителя от френския дуел Жюлиен Бенето срещу Адриан Манарино. Другият четвъртфинал в тази долна половина на схемата ще противопостави Жереми Шарди и Франсис Тиафо.

В горната половина поставеният под №1 и победител в "Куинс" от 2012 г. Марин Чилич ще играе с шампиона от 2010 г. Сам Куери. Настоящият носител на трофея Фелисиано Лопес ще срещне Ник Кириос, съобщава "Дневник".