Джамбазки: Парите за бежанските центрове да се пренасочат за охрана на границата

Евродеутатът определи коалицията "Обединени патриоти" като "най-доброто и успешно политическо образувание

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Парите за издръжка на бежанските центрове да се пренасочат към охрана на границата, а лагерите да бъдат закрити, заради малкото настанени мигранти там. Това поиска в Харманли евродепутатът Ангел Джамбазки.

Журналисти в бежанския център не бяха допуснати, но според политиците лагерът бил почти празен – както били и повечето центрове в страната.

"Отидохме в центъра в Харманли, там присъстваха ръководството на лагера, Държавната агенция по бежанците (ДАБ), медии, а от ръководството на ДАБ ограничиха медиите с невдигане на телефона, оставиха ги пред вратата на бежанския лагер. Българската държава е направила необходимото, за да живеят бежанците в добри условия. Фактът, че ръководството на агенцията не допусна вашите колеги, е показен - непрофесионализъм и безотговорност", бе категоричен евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "България он Еър".

По темата с евтаназирането на дребни преживни животни заради чумата, Джамбазки каза, че признава неумелия подход на държавните власти и заяви, че част от проблема е циркулирането на слухове за малки обезщетения, които застрашават поминъка на хората. 

Евродепутатът каза още, че от ВМРО са посетилии Софийските бежански центрове - тези в кв. "Овча купел" и кв. "Враждебна".

"Нашата теза е, че тези центрове трябва да бъдат закрити, за да няма възможност някой да се изкуши да помисли че има някакъв резерв. Трябва да са трансформирани, може към местата за лишаване от свобода", каза още евродепутатът. 

Според заместник-председателя на ВМРО ситуацията в Либия е по вина на администрацията на Хилари Клинтън.

"При темповете на нарастване на населението в Африка и поради лошите условия, в които живеят хората там, те ще тръгнат към Европа. Франция, Белгия, Великобритания, Германия са държави, които са имали колонии в Африка. Ние нямаме причина да плащаме тази сметка. Тези, които са теглили този кредит, трябва да си платят цената", заяви Джамбазки. 

Евродеутатът определи коалицията "Обединени патриоти" като "най-доброто и успешно политическо образувание в сектора на българското родолюбие, постигнато на висока цена".