Драгомир Стойнев: Ще останат само ГЕРБ и ДПС. Те изнасилват крехката ни демокрация

Ще останат в парламента само ГЕРБ и ДПС. Те изнасилват крехката ни демокрация.   Това най-сериозно заяви в предаването ”Лице в лице”  на Би Ти Ви Драгомир Стойнев от БСП във връзка със съгласието на ГЕРБ и БСП за партийните субсидии.

Има координирана акция между ГЕРБ и ДПС. Това е притеснително. Заплаха за съществуването на партиите е намаляването на субсидиите от 11 лв. на 1 лв. ГЕРБ не предложиха алтернативно финансиране, каза той.

Това е нещо наистина страшно. Ще имаме други ценности вече. С парите вече в България ще се купува абсолютно всичко. Призоваваме да се даде сериозен граждански отпор....Политиката вече е за продан, всеки бизнесмен може да си купи закон.

И ние имаме вина за искането на гражданите да се намали субсидията, не им обяснихме до какво може да доведе свалянето на субсидията на 1 лв

 Въвеждаме метод, който го няма в ЕС. ГЕРБ и ДПС узаконяват корупцията. Бърза се да бъде гласувано предложението за субсидията в бюджетна комисия, а в петък в зала. Целта е да бъде прието то на 1 юли. Може би заради липсата на Цветанов ГЕРБ предприеме този мутренски метод за справяне с опозицията.

 От 1 юли вече ще имаме други ценности, а те са свързани с парите. Важно ще бъде да имаме много пари.

Вътрешната опозиция в партията действително има огромна непоносимост към Корнелия Нинова призна той.

Твърденията за изчезнали милиони от БСП бяха опорна точка на вътрешната опозиция, няма как това да стане, твърди той.