Драгомир Стойнев: Не съм получавал предложение от ЧЕЗ да участвам в сделка за ЕРП-то

Той разкритикува мнозинството, което аплодирало декларацията, прочетена от депутата Спас Гърневски

Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев

От ЧЕЗ не са ми предлагали като енергиен министър България да влезе в сделката по продажбата на ЕРП-то. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Той бе министър на икономиката и енергетиката в правителството на Пламен Орешарски.

Вчера от централата на ЧЕЗ в Прага дойде новината, че дружеството е предлагало на българското правителство да влезе в сделката още в самото й начало. От Прага обаче не уточниха кога е станало това. И от ГЕРБ използваха "празнотата" за публична атака към БСП. Точно това предизвика реакцията на Стойнев.

В декларацията си социалистът отговори и на Спас Гърневски от ГЕРБ. Депутатът от ГЕРБ заяви по-рано, също от парламентарната трибуна, че зад Гинка Върбакова стоят БСП и ПЕС, защото фирмата й "Инерком" била свързана с фирма на съпругата на президента на ПЕС Сергей Станишев - Моника Станишева. Той нарече изнесените факти "поредица от слухове" и разкритикува мнозинство, че са аплодирали депутата, съобщава "Фокус"