Доживяхме Миглена Ангелова да съди църквата, политиката и журналистиката

Видео, качено в социалните мрежи даде повод за хиляди полюсни реакции и коментари. На кадрите в него ясно се виждат свещеници, които пеят народна песен с микрофони в ръце и дават тон за хоро по време на събор в близост до Гигинския манастир. 
И това стана повод за разисквания и тръшкане. А е нещо, което нормалните хора би трябвало да адмирират.

Народната песен може само да приземи църквата, от което тя определено има нужда.  Инициатор на изпълнението все пак е  една изключителна личност, отец Никанор, който се върна в България и стана свещеник, въпреки че беше един от много успешните брокери на "Уолстрийт“. Именно личностите дразнят много хора, те са трън в очите им.
Доживяхме  Миглена Ангелова да съди църквата, да дава акъл по канонични въпроси, да съди политиката и журналистиката....
"Никой нищо не очаква от хората, които трябва да се държат по определен начин. Всички се държим мило с политици, които не са държавници, с журналисти, които не са журналисти, със свещеници, които не са свещеници. Тези хора са имитатори, които трябва да бъдат уволнени. Хората са отвратени от църквата", посочи журналистът Миглена Ангелова. Не стана ясно само дали брои себе си.
В студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR богословът доц. Константин Нушев поясни, че цялото мероприятие, на което се случва това изпълнение, е събор на самодейни състави, изпълняващи народна музика. 
"Аз бях на този събор. В образа на духовника сме свикнали да виждаме църковен учител. Въпросът е до колко е уместно монаси да пеят на сцена. Духовниците също са хора. Не са съвършени. Не трябва да осъждаме крайно техните действия. Местните хора не бяха скандализирани", подчерта той.