Днес ще обявят дали лекарят, убил Плъха, остава в ареста

Според досегашната версия - инцидентът е станал при самоотбрана

Днес Окръжна прокуратура в Пловдив трябва да реши дали ще иска от съда д-р Иван Димитров да бъде оставен с по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража".

Обвинението ще обяви на брифинг от 11 ч решението по повод убийството на Жоро Джевизов-Плъха (38 г.), за което обвинен е д-р Иван Димитров.

72-ата часа на предварителното задържане изтичат в 17:30 следобед, когато отново протестиращи ще се съберат пред 2-ро РПУ в града, съобщи Нова тв.

Вчера протестиращи искаха да се срещнат с дежурен прокурор, но такъв, според телевизията, е нямало.

Съпругата на арестувания лекар изрази мнение, че когато човек е нападнат в дома си, той трябва да има право да се защити. Тя каза, че се надява съпругът ѝ да бъде освободен за рождения ден на голямата им дъщеря.

„Крадец е, да знаем, но защо трябва да убиват хора”, каза от своя страна роднина на убития мъж по прякор Плъха.

Според един от протестиращите имало "писани и неписани закони. Той е защитавал семейството си, честта си, децата си. Няма да търсим параграфи”.


На 2 март сутринта бе намерен трупът на Жоро Джевизов - Плъха, познат на полицията, върху капака на автомобил, паркиран в района на Областна администрация. За деянието бе задържан д-р Димитров (48 г.), който е неосъждан, но и не притежава разрешително за оръжие.