Предлагат директорката на НАП София и шефката на Комисията по хазарта за зам.-председатели на КФН

Това предлага новоизбраният председател на комисията Бойко Атанасов

За заместник-председатели на Комисията за финансов надзор са предложени Илияна Христова и Мария Филипова. Документите им са публикувани официално на сайта на Народното събрание. В мотивите си да предложи директора на НАП София Илияна Христова за ръководител на застрахователния надзор, новоизбраният председател на комисията Бойко Атанасов изтъква идеите й за бонус-малус системата. 

Въпреки че целият трудов стаж на Илияна Христова е свързан с Националната агенция за приходите, Бойко Атанасов - бивш ръководител на приходното ведомство, я номинира за зам.-председател на Комисията за финансов надзор, отговорен за застрахователния сектор. Освен че намира за добри идеите й за комуникация по отношение на бонус-малус системата за "Гражданска отговорност", Атанасов посочва, че ще разчита на Христова за справяне с казуса "Олимпик".

Мария Филипова в момента ръководи Комисията по хазарта. По образование е юрист, а опитът ѝ в различни институции - включително Българската банка за развитие и Министерството на финансите, е свързан само с административна дейност.