Димитър Бербатов: Националният тим е добър и балансиран

Проблемите в завършващата фаза пред "лъвовете" съществуват, но те ще се решат в най-скоро време, заяви големият футболист

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов

Голмайстор номер 1 за националния отбор по футбол - Димитър Бербатов, похвали селекцията на Петър Хубчев, като обяви, че тимът на България е добър и балансиран. 

Проблемите в завършващата фаза пред "лъвовете" съществуват, но бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" е убеден, че те ще се решат в най-скоро време.

"Трябва изявен голмайстор в отбор, който да взима победи, да вкарва, когато трябва да вкарва, защото, когато си по-малка страна, ситуациите, които се откриват по време на мач, ще са по-малко. Ако имаш човека, който знае как да завърши, ще бъде добре за целия отбор, аз съм сигурен. Няма да стане утре или вдругиден, но ще дойде моментът, в който ще имаме не само голмайстор - и плеймейкър, и добри защитници", заяви Бербатов в Благоевград.

Футболистът представи в родния си град автобиографичната си книга "По моя начин". Стотици почитатели чакаха на опашка да се срещнат с идола си и да получат снимка и автограф. Всеки един от тях се вълнуваше от различен етап от живота на Бербатов. Той пък обясни по лаконичен начин защо му е била наложена глоба от 10 хил. паунда от мениджъра на "Фулъм" Мартин Йол за закъснение на тренировка.

"Така става, като имаш новородени деца! Аз тогава се успах! Има и такива моменти!", усмихна се Бербатов.