Дилиън Уайт не иска Кобрата, иска битка с Дионтей Уайлдър

Това е обяснил промотъра Еди Хърн, който движи делата на Уайт

Кубрат Пулев - Кобрата

Кубрат Пулев - Кобрата

Елиминационният мач между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт, който трябва да определи официалния претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) може и да не се състои, разкриха от лагера на британеца, съобщава Би Ти Ви.

Промотърът Еди Хърн, който движи делата на Уайт, обясни, че желанието на клиента му е да срещне носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) - Дионтей Уайлдър.

"Ако трябва да съм честен, ние сложихме всичките си яйца в кошницата на Уайлдър. Дилиън е претендент №1 за пояса на WBC и доколкото знам, иска да се бие за тази титла. Възможно е от Световния боксов съвет също да насрочат елиминационен мач, така че нищо не се знае. Мач с Пулев е добра възможност, но не знам дали ще се състои", каза Хърн.

Появиха се информации в световните медии, че Хърн не иска двама негови боксьори да се бият един срещу друг. В случай, че Уайт победи Пулев, той ще се бие с Антъни Джошуа, а Хърн отговаря за интересите и на двамата британци.

В сряда промоутърът на Пулев - Нисе Зауерланд, разкри пред "Скай Спортс", че клиентът му е приел условията на IBF и е съгласен да се качи на ринга срещу Дилиън Уайт.