Нова лудост в Русия

Диктатурата на Путин роди Движение "Православие или смърт", иска цар

Нова лудост се роди в Русия в условията на пълна безизходица и авторитарно управление на Путин. Членовете на новото националистическо православно движение "Православие или смърт" вярват, че страната трябва да бъде управлявана отново от цар и завръщането на този тип управление е неизбежно. (Сякаш сега си нямат!)

Леонид Симеонович-Никшич, лидер на православното националистическо движение, обяснява, че оганизацията се стреми към автентична монархия, такава каквато е била преди. "Единственият начин да постигнем това, е чрез църквата. Ако това бъде постигнато с политически средства, ще е диктатура", допълва той. 

Движението организира протести, шествия и дори изгаря публично книги, за да пропагандира вижданията си. Участниците в движението обичайно са облечени в черно и са членове на мото клубове.

Лидерите на движението не са сигурни как щ стане промяната към монархия. Едни смятат, че то може да се случи само с дела, пропити с кръв, а други - чрез молитва.

Членовете на православното националистическо движение не били допуснати до официалните чествания на стогодишнината от смъртта на царя в Екатеринбург заради агресивните послания и изображенията на черепи.

Затова членовете на движението се събрали в манастир в Москва и организирали шествие с дълги кръстове с образа на последния цар на Русия.

Поредната руска лудост, показваща безпътицата в тъй нареченото руско общество! Празни идеи от хора, излезли сякаш от 18 век!Смесващи царизъм, православие, анархизъм и сатанизъм.