Десислава Атанасова: Репликата, че българският народ е 80 % дебили не обиди ли хората?

Разправиите на патриотите приличат на тийнейджърска работа, коментира тя

БСП заявяват, че подкрепят протестите за цените на горивата, а се твърди, че съпругът на Корнелия Нинова е шеф на отдел в "Лукойл", от който те зависят.  Нереципрочно е общественото недоволство към думите на един и към думите на друг. Сещам се например за репликата, че българският народ е 80 % дебили. Това не обиди ли хората, попита депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на Би Ти Ви, коментирайки оставката на вицепремиера Валери Симеонов.  Всеки политик трябва да носи отговорността на казаното, смята тя

 Не мога да коментирам какво ще стане след оставката на Валери Симеонов - дали ще се върне в парламента, дали НФСБ ще предложат нов вицепремиер. Това е решение на тяхната коалиция. След това трябва да има коалиционен съвет ГЕРБ - ОП и да се обсъди всичко. Със сигурност нестабилността в ОП и конфликтите там не влияят добре на държавата. Скандалите там малко ми приличат на тийнейджърска работа. Те трябва да разберат, че са отговорни и големи хора и трябва да направят компромиси, за да има стабилност в държавата", коментира тя оставката на вицепремиера Валери Симеонов и нестихващите скандали при ОП.
 Цената на горивата е висока за някои хора, но дали това е насочено към правителството. Трябва да си припомним и законопроекта за мажоритарна власт, който беше отхвърлен. Ние, от ГЕРБ, бяхме единствените, които подкрепиха този законопроект. Тогава президентът Радев каза, че България не е готова за 100% мажоритарен вот. 

Безпрецедентно е това, което се случи - на фона на държавния бюджет 150 милиона повече за хората с увреждания. Исканията на протестите са доста разнопосочни, може би трябва да се отговори на всички тях под формата на диалог. Ще гласуваме Закона за бюджета, ние доказахме, че сме достатъчно диалогични, допълни още тя.