Деси Банова: Историята на Росен е показателна откъде тръгва и докъде стига с труда си и амбицията си

Много е смело за човек, който е бил на неговата позиция, да каже, че има такава промяна в личния си живот, заяви чаровната половинка на бившия президент

Деси Банова и Росен Плевнелиев

Деси Банова и Росен Плевнелиев

Дори аз самата понякога не мога да повярвам, че съм правила едно и също нещо 20 години. Смятам, че когато човек излезе от зоната си на комфорт, тогава се случват хубавите неща, сподели пред Нова телевизия чаровната половинка на бившия президент Росен Плевнелиев - Деси Банова. 

"Научих се на дисциплина. Ставането в 4 през нощта за прогнозата, не е лесно нещо. Бях канена на редица международни форуми по темите за климата. Това остава сред основните ми интереси”, призна Банова. "Аз принципно не съм рисков човек. Знам, че промяната в повечето случаи е нещо позитивно, но ми е трудно да я направя. И в професионален и в личен план правя голяма промяна. Сигурно много хора правят връзката между двете неща, но няма такава. Така се случи. Понякога си казвам: "Това сън ли е?", разкри тя. 

 "Българинът има ниско самочувствие, а това не трябва да е така. Аз на няколко пъти вече оценявам България. Имаме хиляди позитиви и никой не си дава сметка за това. За жалост ми се наложи да ходя в болница в чужбина, но там е толкова сложна здравната система, че понякога може да ти се наложи да чакаш няколко месеца. Тук не е така", каза Банова. "Росен също е бил в чужбина и се е върнал. Той буквално тръгва със счупена "Лада" за Германия и неговата история е много показателна от къде тръгва и докъде стига с труда си и амбицията си. Той не е знаел езика, а в момента аз му се възхищавам как говори немски. Тормозех го да ми помага с немския, защото преди го знаех, но като не го практикувам, съм го забравила", призна Банова. 

"Много биват преиначавани нещата за отношенията ни. Много неща казахме все пак. Това е много смело за човек, който е бил на неговата позиция - да каже, че има такава промяна в личния си живот. Той гледа вече много по-различно на нещата, след всичко, което му се е случило. Трябваше да го подкрепя в това да признаем за връзката си, защото иначе щяха постоянно да ни следят папараците. Няма какво да крия", обяви тя. 

Тя призна, че е имала комични ситуации със следящите я журналисти. "Един папарак катастрофира, защото ме следеше до последно. Аз паркирах и той паркира. Аз тръгнах към него, за да го питам какво иска от мен, но той побягна с автомобила си и се удари в един бордюр, строши предницата на колата си. Тогава си дадох сметка, че животът ми тотално се е променил. За добро или за лошо станах много по-обсъждана и любопитна за папараците. Дъщеря ми се стресна от това, че на всяка корица и всеки вестник бяхме на първа страница. Тя ми каза "Мамо, аз не искам да ме снимат", завърши Банова.