Дербитата на Ливърпул и Манчестър под въпрос заради обилен снеговалеж

Прогнозите са сняг да продължи да вали и в неделя, което не е обичайно за Острова

снимка: manager.bg

снимка: manager.bg

Провеждането на неделните сблъсъци "Ливърпул" срещу "Евертън" и "Манчестър юнайтед" – "Манчестър сити" не е сигурно заради обилен снеговалеж в региона в последните 24 часа.

В петък следобяд в Северозападна Англия започна да вали сняг, а за момент снежната покривка е над 10 сантиметра. Прогнозите са снеговалежът да продължи и тази нощ. Очакванията са снежната покривка в област Манчестър в неделя да бъде между 8 и 10 инча (20-25 сантиметра), а в Ливърпул около шест инча (около 15 сантиметра). Предупреждението е променено от жълт на оранжев код, което е записано като "хората трябва да бъдат подготвени да променят плановете си за пътуване и защитят семействата си".

Ръководството на Висшата лига засега не е предприело мерки към отлагане на двубоите, но предупреди феновете, които ще пътуват от други части на страната да вземат по-ранни влакове.

Терените на отборите от Висшата лига са снабдени с отопление и снегът няма да се задържи върху тревната настилка, но притесненията са основно за феновете. Освен това температурите ще са под нулата.