Избраха футболен съдия на годината

Николай Йорданов

Николай Йорданов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи меча на победата – "Черния рицар" на съдия №1 за 2018 г. Николай Йорданов по време на 12-те годишни награди на Асоциацията на съдиите по футбол в България, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. Министърът се обърна и към цялата съдийска общност.

„Когато говорим за справедливост, трябва да си даваме сметка, че ролята на футболните съдии е изключително важна не само за даден мач, но и за целия спорт. Те трябва да създадат усещането за справедливост и в състезателите, и в тези, които си инвестират парите, и в тези, които наблюдават любимия спорт. Защото, ако усещането за справедливост е нарушено, тогава всичко губи смисъл. Тогава играта губи смисъл, тогава феновете не вярват и се отдръпват. Не случайно през изминалата година бях доста критичен към Вас. Каквото съм имал да кажа, съм го казвал“, допълни Кралев.

Той пожела на реферите да бъдат обективни в предстоящите мачове, да стоят мъжки на терена и да не се поддават на внушения от щабовете на отборите, медиите и феновете. „Вършете работата си честно и достойно, защото няма да е пресилено да кажа, че бъдещето на футбола зависи и от Вас. Ако чувството за справедливост на феновете и участниците в този спорт е нарушено, всичко губи смисъл. Носите много голяма отговорност и Ви пожелавам грешките, които допускате да бъдат неволни, а не умишлени. Това е изключително важно“, завърши Кралев.