Деница Златева: Случаят със Зарков не е същият, той се извини

Правителството тръгна с фалстарт, няма как да го подкрепим, заяви заместник-председателят на БСП

Правителството тръгна с фалстарт, няма как да го подкрепим, заяви заместник-председателят на БСП

Не съм имала дилема дали да остана, или не в кабинета "Борисов 3", каза заместник-председателят на БСП Деница Златева. Имах предложение от г-н Борисов да остана, но при положение, че имаме гласувано от Националния съвет на партията да не се участва под никаква форма в правителство с ГЕРБ, логично е отговорът да е НЕ, добави тя.

Председателството ни на съвета на ЕС е надпартийна национална кауза, не бива да допускаме политически боричкания, каквито, например, видяхме днес в НС, коментира още Златева.

Председателството е предизвикателство и изпитание за нас, отбеляза Златева. Колегите от Брюксел заявиха, че след председателство държава членка на ЕС придобива друг статус. Трябва да е имаме национален консенсус, а не персонифициране в тази тема. Имаме още две теми, които ще подкрепяме в правителството - национална сигурност и демографска криза.

Тя разкритикува поведението на вицепремиера Валери Симеонов по повод скандалите с нацистки поздрави. „Не може да твърди такова нещо. В "Бухенвалд" са загинали и 118 българи освен евреи. В Европа той би бил принуден да подаде оставка в рамките на 24 часа. Няма как да подкрепим едно правителство, което тръгва с фалстарт. Случаят със Зарков не е същият“, добави Златева. „Той се извини още на другия ден“.