Делото за смъртта на 4-годишния син на Московски - прекратено

Прието е, че става дума за случайно деяние

Ивайло Московски

Ивайло Московски

Делото за смъртта на 4-годишното дете на бившия транспортен министър Ивайло Московски е прекратено от прокурор, тъй като трагедията с шейна през м.г. настъпила случайна. Това съобщи "24 часа", цитирайки говорителя на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова, който се позова на постановлението за прекратяване на колежката й Емилия Варадинова.

Малчуганът Кристиян Московски издъхна, докато се вози на моторна шейна, карана от баща му на 2 февруари м.г. в Боровец. Машината се е забила в дърво и момченцето починало от черепно-мозъчна травма. Разследването се водеше от следователи от Националната следствена служба.

"Постановлението за прекратяване на досъдебното производство е от началото на януари. Прието е, че става дума за случайно деяние, което по смисъла на Наказателния кодекс е ненаказуемо. Това означава, че деецът не е могъл и не е бил длъжен да предвиди общественоопасни последици", каза прокурор Таскова, без да влиза в подробности за фактите, които са били установени по време на разследването. То се водеше за причиняване на смърт по непредпазливост, обвинения по делото не са повдигани.

Дали постановлението на прокуратурата е правилно, може да провери съдът, ако то бъде обжалвано.