Дамян Войновски: Наел съм адвокат, ще съдя Босия

Николай Колев подава сигнали, които са абсолютно неверни, заяви директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"

Дамян Войновски

Дамян Войновски

Директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Дамян Войновски обяви в ефира на Би Ти Ви, че е наел адвокати и ще заведе две дела срещу Николай Колев-Босия. Той не уточни за какво точно ще го съди, но по думите му се разбра, че най-вероятно ще е за клевета.

"Господин Колев непрекъснато хвърля обвинения, които са общи и без конкретика. Не могат просто така да се изсипват безпочвени обвинения. Николай Колев подава сигнали, които са абсолютно неверни", заяви Войновски.

Николай Колев е в гладна стачка от 13 юни. Той поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупция в издаването на шофьорски книжки и паралелно с това - разпускане на парламента. Освен това беше създадена и временна парламентарна комисия, която да разгледа неговите сигнали.

Войновски каза още, че в момента регистрацията на автомобили се извършва в около 30 пункта в цялата страна и това създавало затруднения. Именно заради това агенцията предлага проверките за техническата изправност на колите да се прави в частни пунктове. Данните щели да се записват в сървъра на агенцията и ще се предават на МВР при нарушения.