Д-р Димитров: Ако не бях стрелял, щях да съм на мястото на убития Джевизов

На ренгенолога ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежаване на оръжие

д-р Иван Димитров

д-р Иван Димитров

Слязох в гаража, защото видях, че е разбит и исках да проверя какво ми е откраднато. Той посегна да ме удари, аз тръгнах да бягам и той пръв хвърли ножа по мен. Това разказа пред "Българий он Еър" д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Джевизов - Плъха от Пловдив.

След това лекарят показа раните си по крака. 

Медикът разчита властите да свършат работата си и обяви, че на по-късен етап ще направи изявление пред медиите.

Д-р Димитров благодари на всички, които излизат по улиците, за да го подкрепят. 

През вчерашния ден съдът пусна от ареста лекаря, задържан и обвинен за убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха с мярка "подписка". Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация не е вярно. Семейството на д-р Димитров не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обект на Жоро Плъха. Оказа се още, че съпругата на медика живее в село Крумово. 

Самият лекар наблюдавал около 30 минути крадеца, не е подал сигнал на тел. 112, а решил да действа сам и да се саморазправя с незаконно притежавания си пистолет "Валтер".

След като застрелял Жоро Плъха, докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат в заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров. В дома на лекаря са открити 16 броя гилзи, пригодени за пистолет "Макаров".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежания на патроните на пистолета, с който е убил Жоро Плъха.

Вчера мярката беше изменена от "задържане под стража" на "подписка". Докторът излезе в ранния следобед от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че "ако не е стрелял, той щял да бъде на мястото на убития Джевизов".