Йога диета сваля 3 кг на седмица

Задължително спазвайте постите

С помощта на йога диета можете да отслабнете до три килограма седмично, които лесно можете да задържите. Трябва да спазвате само някои ограничения и да консумирате продукти, които ще поддържат организма ви, без да натрупвате излишни килограми.

Избягвайте стимулиращи продукти, такива като черен чай, кафе, шоколад, горчиви зеленчуци, пикантни подправки. Пийте достатъчно количество вода.

Вечеряйте поне два часа, преди да си легнете да спите. Задължително спазвайте постите. Това ще помогне за изхвърлянето на токсините от организма и балансирането на енергийните нива.

Важна е позитивната настройка. Много полезно за организма е да се храните с удоволствие, усещайки как храната ви зарежда с енергия.

Има някои продукти, които са особено полезни и оздравителни и оказват много благоприятно влияние върху организма. 

Такива продукти са течностите и най-вече водата – изпитите 6-9 чаши дневно, ще ви помогнат да почувствате пречистващото действие на водата. Водата помага за пречистването на организма от вредните вещества.

Джинджифилът подобрява храносмилането и стимулира всички системи на организма. 
Червеното цвекло също стимулира храносмилането, укрепва сърдечния мускул, стабилизира кръвното налягане. То съдържа много желязо,калий и фолиева киселина.

Ябълките са основен източник на натурални хранителни влакна. Зърнените кълнове са богати на жизнена енергия, известна като прана. Използвайте ги често в храната си, защото те са отличен източник на белтъчини и на витамин С.

Оризът е смятан за важен продукт в начина на хранене на йогите. Той оказва регулиращо действие върху храносмилателната система, спомага за отслабването и създава чувство на ситост.

Едни от най-подходящите плодове за начин на хранене, който ще ви помогне да отслабнете, са бананите. Те са подходящи за всеки, които води активен начин на живот.