Проф. Христо Мермерски: Ракията е лековита, убива някои зловредни бактерии

Лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от алкохола се предотвратява

Един от изначалните въпроси, които българите си задаваме с трепет е: Лековита ли е ракията? Според природолечителя проф. Христо Мермерски правилният алкохол в умерени количества може да действа като дезинфектант, който да  в организма ни.

"Има 2 вида алкохол – етилов и метилов. Вторият е опасен, тъй като от него може да се ослепее и да си съсипем целия организъм. Ракията, която се приготвя в домашни условия, е от 40 или 60 градуса. Колкото повече падат градусите – толкова повече метилов алкохол има", предупреди гостът в студиото на "България сутрин". 

Пред Bulgaria ON AIR лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от погълнатия алкохол се предотвратява.  

"Настъпват големите празници. За да се премахне последствието от алкохола, трябва да се намери начин да се унищожат токсините. Бактериите в киселото мляко се хранят с тези вредни вещества", препоръча проф. Мермерски.