Черен хумор: Принц Уилям накара журналистите да мълчат "под смъртна заплаха" заради мача на Англия

Херцогът на Кембридж не искал да знае резултата, игран по време на полета му към Близкия Изток

Принц Уилям и принц Хюсеин

Принц Уилям и принц Хюсеин

Английският престолонаследник принц Уилям заплашил със смърт пътуващите с него журналисти в самолета към Йордания, съобщи английската преса. Херцогът на Кембридж не искал да знае резултата от мача Англия - Панама (6:1), игран по време на полета му към Близкия Изток, за да може да му се наслади на запис в съботния следобед.
 
"Под страх от смъртно наказание, моля, не ми казвайте резултата!", замолил той през смях репортерите след дълъг и напоителен разговор с тях на любимата за англичаните тема - футбол.

Самият Уилям е президент на Английската футболна асоциация и е запален фен на втородивизионния Астън Вила. В столицата на Йордания Аман той бе посрещнат топло от принц Хюсеин бин Абдулах, който, също като Уилям и Хари, е завършил военната академия Сандхърст във Великобритания.

Принц Хюсеин предвидливо поръчал да запишат мача на англичаните, в който Хари Кейн закова хеттрик. След това принцовете се оттеглили по мъжки в просторна стая в двореца в Аман, за да изгледат заедно разгромната победа на англичаните за кеф на Уилям на гигантски екран.
 
Според английските медии мачът с Панама е гледан и полят обилно от над 25 милиона англичани в пъбовете в страната в ранния съботен следобед.
 
Случката и особено снимките на двамата принцове станаха хит в Туитър, като някои англичанки си харесаха йорданския принц и призоваха Уилям да доведе принц Хюсеин със себе си в Англия.