БСП сваля правителството с внука на Георги Димитров, той иска смяна на системата

Очакванията са и лично соцлидерката Корнелия Нинова да застане под прозорците на Министерския съвет.

 Няколко протеста в сряда ще тестват дали Бойко Борисов е готов за сваляне от властта, пише "24" часа".

Единият е с искане правителството да подаде оставка заради скандала с продажбата на ЧЕЗ. Организират го партия “Възраждане”, “Военен съюз” и “Движение за радикална промяна Българска пролет” на бившия депутат Велизар Енчев.

Най-мощно се очаква да бъде присъствието на членове и симпатизанти на БСП. Червени структури от страната обявиха, че пращат автобуси към София. От “Позитано” уточниха, че не са организатори на протеста, но ще го подкрепят с около 2000 души от страната. Очакванията са и лично соцлидерката Корнелия Нинова да застане под прозорците на Министерския съвет.

Протест там днес организира и внукът на вожда Георги Димитров, който носи неговото име. Той е бил журналист и служител на дирекцията по вероизповеданията на Министерски съвет, а от години работи в частния бранш. Събитието “Да Му дръпнем шалтера! Оставка!” ще се проведе от 9 до 21 ч, пише във фейсбук. Над 390 души са посочили, че ще отидат. “Настояваме за: Незабавна оставка на джендър-правителството. Служебен кабинет за прочистване на Бардака. Смяна на Системата. България над всичко! За нов курс и нова власт!”, пише на страницата на събитието в социалната мрежа.