БСП пусна клип с "лампичка на надеждата" на черен фон и глас зад кадър

Левицата кани за 1 май с плакат, в който се призовава заедно да спрем корупцията

Плакатът

Плакатът

От няколко дни в социалните мрежи се върти клип, в който на черен фон „светва лампичката“ на надеждата, а глас зад кадъра заявява: „Корупцията ограбва вашия труд. Това ви прави бедни. Да я спрем! Заедно на 1 май в 11 ч на Паметника на Незнайния войн!“

Така левицата свиква традиционния си Първомайски митинг, като този път акцентът на проявата ще бъде борбата с бедността и корупцията.

От страницата си във фейсбук червените призовават: „На 1 май ще празнуваме с всички хора по света, които не просто са отдадени на своята работа, но са посветили своето време и усилие в полза на обществото. Международният ден на труда е за тези, които не само са талантливи, но и се стремят да променят обществото към по-добро. Заповядайте, за да отбележим празника на 1 май от 11:00 часа пред Паметника на Незнайния войн (площад "Александър Невски")“

За пръв път шествието ще тръгне от Незнайния войн към площада пред Народния театър "Иван Вазов", където ще се проведе и честването на вестник "Дума" и левия печат. 

Досега червените първомайски шествия минаваха през целия център на София, за да стигнат до Борисовата градина, където празникът завършваше с тържеството на "Дума".

По традиция БСП отбелязва Деня на труда 1 май с шествия в цялата страна. Те се организират от общинските съвети на социалистите. Националното шествие е в София с домакин - столичната червена организация.