БСП с една и съща дъвка обяснява защо викаха днес "оставка"?

Скандал, провал, промяна - така Жельо Бойчев едва изсмука отговорите

Жельо Бойчев

Жельо Бойчев

За какво викахте оставка? На този първи въпрос в студиото на "Още от деня" на БНТ депутатът от БСП Жельо Бойчев поуморено започна да мънка и да предъвква дъвката на БСП: "За една година скандал след скандал. Провал след провал."

Запитан: Не инициирате ли вие тези скандали, на наливате ли барут в тях, отговорът беше още по-скучен. Той припомни ситуацията с директора на Здравната каса. После включи за Гинка Върбакова, после за Истанбулската конвенция и т.н.

Според Бойчев, колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре за България. „Да се включи Гинка Върбакова в политическата полемика и престрелките, е меко казано непрофесионално“, заяви той, като припомни изслушването на купувача на дружеството. „Така ти влизаш в политическата реторика на ГЕРБ, защото това бяха опорните точки, които ГЕРБ коментира“, посочи още депутатът. 

„Искаме прокуратурата да провери дали всичко е по реда“, посочи Бойчев. Според него изтеглянето на Истанбулската конвенция е благодарение на БСП и това е победа за опозицията. „Надявам се, че БСП ще е тази политическа сила, която ще даде реална промяна“, вярва си Жельо Бойчев.