БСП с нелеп ултиматум: Поставяме 4 условия, за да се върнем в парламента

Преди малко от БСП заявиха, че депутатите им ще се върнат в парламента, само ако бъдат изпълнени четири условия. Един изключително нелеп опит за ултиматум, а и за връщане в парламента, по наше мнение.

Ето и условията - изчистване на избирателните списъци от мъртви души, въвеждане на машинното гласуване, обжалваемост на решенията на ЦИК във Върховния административен съд.

Крум Зарков заяви, цитиран от БНР:"Само преди около час чухме на пресконференция, че ГЕРБ не само не са си взели поука затова какво се случи в последната седмица и в последните дни в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние в този цирк няма да участваме".

По-рано депутатите от БСП обявиха, че ще обсъдят отправения към тях от президента Румен Радев призив да се върнат в парламента за дебатите по ветото, което държавният глава наложи на промените в Изборния кодекс.

Въпросът ще бъде тема и на Националния съвет на БСП, съобщи във Велико Търново зам.-председателят на парламентарната група Весела Лечева:
“Президентът с право предлага и иска опозицията да е вътре, защото това означава парламентаризъм, управляващо мнозинство, което се контролира от опозицията. Но ние ще се върнем, когато изпълнят тези условия – за един демократичен, свободен, честен и достоверен изборен резултат“.