БСП и ДПС няма да подкрепят доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили

Генерал Симеон Симеонов от ДПС добави, че проблемите с личния състав се задълбочават

БСП и ДПС няма да подкрепят доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили за миналата година и заявиха, че той не е реалистичен и е формален. "Армията ни е в незавидна позиция", коментира неповторимият депутат от БСП Славчо Велков, за когото от партията твърдят, че е експерт. Той обясни, че през  изминалите шест месеца, през които армията е изгубила при нещастни случаи две бойни машини и трима елитни пилоти, са показателни. 

"Погледнете недокомплектите – десетки проценти. Някъде около 30, някъде над 30. Говорим, че имаме много добре подготвена бригада за специални операции – 68-ма бригада. Вярно е, така е, но тя е въздушнопреносима. Някой тук в тази зала може ли да ми каже с какво ще ги пренесем по въздух?"

Генерал Симеон Симеонов от ДПС добави, че проблемите с личния състав се задълбочават:  "Въпреки усилията за набиране на нов личен състав за попълване на некомплекта от 20 процента, същият продължава да се задълбочава. Българските въоръжени сили са силно затруднени и с повишен риск изпълняват задачите си по мисии, произтичащи от конституционните им задължения".