Британският министър на отбраната: Мъртвият терорист не вреди

Тези, които са отишли в Сирия или Ирак, за да се борят за "Ислямска държава", ненавиждат онова, което е Британия

Снимка: Daily Mirror

Снимка: Daily Mirror

Британци, които са се присъединили към ДАЕШ ("Ислямската държава"), трябва да бъдат ловувани и убити, съобщи новият британски министър на отбраната, цитиран от "Ройтерс".

Гавин Уилямсън посочи, че британците, които са отишли в Сирия или Ирак, за да се борят за "Ислямска държава", ненавиждат онова, което е Британия. Той подкани въздушните удари да бъдат използвани срещу оцелелите 270 граждани на обединеното кралство, които все още са там.

"Съвсем просто, моето мнение е, че мъртвият терорист не може да навреди на Великобритания", коментира Уилямсън пред Daily Mail. "Трябва да направим всичко, което можем да направим, за да унищожим и отстраним тази заплаха", допълва той. "Никога не бива да се позволявана британските бойци, присъединили се към ДАЕШ, да се върнат в Обединеното кралство".

41-годишният Уилямсън е министър на отбраната от месец, заменяйки Майкъл Фалън, който се отказа от поста след скандал за сексуален тормоз.

Известни британски екстремисти като Мохамед Емвази, прочул се с прозвището си Джихади Джон и Сали Джоунс, са убити от британски или американски военни сили, тъй като са участвали в бойните действия от страната на "Ислямска държава".

След смъртта на Джоунс, известна още като "бялата вдовица", от Министерство на отбраната обявиха, че британски граждани, които са избрали да напуснат Обединеното кралство и да се борят за ислямска държава, са "легитимна цел".