"Братя, вече сте мексиканци" - скандират фенове пред корейското посолство в Мексико

След победата над Германия, Южна Корея прати Мексико на осминафиналите

снимка: Ройтерс

снимка: Ройтерс

Мексико допусна катастрофална загуба с 0:3 от Швеция и се постави в позиция да отпадне още в груповата фаза на световното първенство, въпреки че стартира турнира с впечатляващи три точки срещу Германия. Шокиращата загуба на световните шампиони от считаната за аутсайдер в група F Южна Корея обаче изпрати северноамериканците в директните елиминации, след като изхвърли от Монидиала световният шампион за 2014.

Хиляди мексиканци празнуваха по улиците на страната, съобщава "Дневник". Най-емоционално беше в столицата Мексико, където стотици се събраха пред посолството на Южна Корея, за да изразят своята благодарност за победата срещу Германия, която направи възможно класирането за осминафиналите.

Корейците нямаха никакви шансове да продължат напред, след като загубиха първите си две срещи. Те обаче играха за честта си и поднесоха една от най-големите сензации в модерната история на световните футболни финали.

"Корейци, братя, вие вече сте мексиканци", скандираха феновете, които се бяха събрали пред посолството.

Част от официалните лица от корейското представителство бяха понесени на ръце от тълпата. Неофициалният футболен химн на Мексико - Cielito Lindo, огласяше сградата. Отпред се лееше текила и се развяваха националните флагове на двете страни.

"Днес между мексиканците и корейците няма различия", заяви генералният консул Бьон Ин Хан, облечен във фланелка на националния отбор на Мексико.

Той също беше понесен на ръце и дори изпи една текила със събралите се фенове.

Консулът сподели, че мексикански служители в посолството са плакали от радост след класирането на осминафиналите.