Божидар Димитров: Не Кремъл, а една пикла без цици говори небивалици за българските евреи

По думите му България е една буболечка, която не е интересна за Русия

Божидар Димитров

Божидар Димитров

Приказките, че червената армия е спасила българските евреи ги е казала една пикла, която дори няма и цици. Това коментира в студиото на Нова ТВ бившият вече директор на НИМ проф.Божидар Димитров. 

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова следвала една мантра на руската и съветската пропаганда. Тя обаче не е говорител нито на Кремъл, не е говорител дори на руското културно министерство, затова думите й могат да бъдат считани за „гаф на мацката, заради който сигурно вече са я наказали“, предположи на глас Димитров.

Прехвърляйки отговорността на Мария Захарова професорът отново се опита да оневини Кремъл. Но няма съмнения, че едва ли и една дума Захарова не би могла публично да изчере без тя да бъде съгласувана с управляващите в Москва. 

Той обаче продължи в същия тон, като изтъкна, че за Русия ние сме нищо, една буболечка, не сме фактор, и както бил казал самият цар Борис III  трябва да внимаваме с мечката, която може без да иска дори да ни смачка. Но е жалко, че се опитваме да се правим на още по-малка боболечка, защото вместо да се занимаваме с големите и важни проблеми на държавата, се занимаваме с някакви братовчедки и колко  на брой да бъдат изтребителите.