Бойко Борисов открива първия Пловдивски икономически форум

Първият Пловдивски икономически форум ще открие днес министър-преседателят Бойко Борисов. Повече от осемдесет  изтъкнати личности от България и Европа ще говорят на срещата в града под тепетата,  което ще даде възможност да бъдат идентифицирани и оценени ключови предизвикателства пред икономическия растеж.

Сред обсъжданите теми ще бъдат: визии за бъдещето на ЕС, геополитика на региона, разширение на еврозоната, енергийният съюз на ЕС, банковият съюз на ЕС, перспективи пред Западните Балкани, капиталообразуване и развития в областта на преките чуждестранни инвестиции в България, корупция и захват на държавата, регионално развитие и икономически клъстери, подобрения в образователните резултати, демография, навлизане на отворени данни, роботи и изкуствен интелект, върховенство на правото и сигурност на имуществените права.

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийския икономически форум, базиран в Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът предлага среща с хора от най-високо ниво от България и света от политическата, стопанската и интелектуалната област, които ще коментират предизвикателствата пред България, региона и Европа. Крайната му цел е чрез диалог и споделяне на идеи и визии да допринесе за успешната трансформация на България и за отключването на нейния потенциал за социален и стопански растеж. Форумът ще се провежда всяка година през месец юни в Пловдив – прекрасен град с важна роля за икономическото развитие на страната.