Кошмар на "Армията": Ботев (Пд) отстрани ЦСКА с 9 души на полуфинала за Купата на България

"Канарчетата" ще спорят за първото място срещу Локомотив (Пд)

Отборът на Ботев Пловдив успя да отстрани ЦСКА във втория мач на полуфинала за Купата на България. "Канарчетата" изиграха мача с 9 души след 2 червени картона и завършиха 3:3 на стадион "Българска армия".

В първия мач пловдивчани успяха да бият "армейците" с 3:2. На финала на националния стадион "Васил Левски" те ще срещнат съгражданите си от Локомотив, които завършиха 0:0 със Септември, но успяха да победят в първия мач с 4:0 и по този начин "смърфовете" се класираха.

След победата на Ботев над ЦСКА най-очакван е коментарът на треньора Любослав Пенев, който през последните седмици не спира да обвинява след всяка загуба на тима си реферите. Този път обаче от Ботев Пловдив имат пълното основание да се сърдят на главния съдия, който без малко да изгони целия им отбор.  

Канарчетата поведоха с 2:0 след попадения на Тодор Неделев (22) и Лъчезар Балтанов (27). ЦСКА-София обаче осъществи пълен обрат след точни удари на Али Соу (49, 85 д.) и Евандро (74).
При 2:1 за Ботев съдията Петър Костадинов изгони с много пресилен втори жълт картон Филип Филипов още в 53-ата минута. Грешките на рефера не спряха дотук и в 85-ата минута той даде измислена дузпа за домакините, от която се стигна до пълния обрат. Това буквално вбеси пловдивчани, в яда си Антонио Вутов бутна леко Костадинов и бе изгонен с директен червен картон.
Драмата стана пълна в 87-ата минута, в която Ботев вкара трети гол с двама човека по-малко. Кристиян Димитров засече с глава центриране на Тодор Неделев от корнер за крайното 3:3. 
До края на двубоя ЦСКА-София се нуждаеше от две попадения за да продължи, но така и не ги отбеляза, което изпрати Ботев на финал, където ще срещне пловдивския Локомотив.

Наставникът на червените Любослав Пенев залага на Валентин Антов като партньор на Нуно Томаш в центъра на отбраната. Младокът замества наказания Николай Бодуров. Халфът Жанио Бикел пък играе на поста ляв бек. Пловдивчани са без Александър Тонев и Джонатан Перейра, които не са успели да се възстановят за този сблъсък, а Терзиев изтърпява наказание.

Срещата започна с минута мълчание в памет на Красимир Безенски. Легендата на ЦСКА и българския футбол си отиде от този свят преди три дни. 
В 4-ата минута двубоят бе спрян, за да се отдаде почит на защитника, който играеше с №4 на "Армията".

Първата по-интересна ситуация бе в 13-ата минута. Тогава Тиаго центрира от фаул, Жоржиньо стреля с глава с гръб към вратата, а топката премина покрай лявата греда.

Така се стигна до 22-ата минута, в която Ботев откри резултата с първия си удар по посока на противниковата врата. Антов върна лошо топката към Черниаускас, който я изрита на около 25 метра пред голлинията. Тя попадна на волето на Тодор Неделев, който след брилянтен шут я прати в долния ляв ъгъл на червената врата.  

Само пет минути по-късно Ботев шокира домакините за втори път. Неделев проби и изведе отдясно Шопов, който пусна отлично към непокрития Балтанов и халфът на пловдивчани вкара за 2:0 след удар по земя от 11-12 метра. 
След половин час игра червените имаха шанс да съкратят своя пасив след удар на Антов, но Кайзер изби в корнер.

В 42-ата минута канарчетата организираха много опасна атака отдясно, която завърши с пас към Кардосо. Халфът шутира, но Малинов се хвърли самоотвержено на шпагат и изби в корнер.

Четири минути след почивката ЦСКА-София върна един гол след груба грешка на Даниел Кайзер. Вратарят на гостите изпусна не много силен удар на Тиаго и Али Соу с добавка намали на 1:2.  

В 53-ата минута реферът Петър Костадинов допусна сериозна грешка, когато вдигна много пресилен втори жълт и респективно червен картон на Филип Филипов. Защитникът бутна леко Рафаел Енрике и нарушение имаше, но не и картон.

В 55-ата минута Енрике проби добре отляво и когато се канеше да стреля, Малинов взе топката от десния крак на своя съотборник, но шутира в аут.

В 74-ата минута червените изравниха чрез резервата Евандро. Рубен Пинто изведе великолепно своя съотборник и нападателят вкара след диагонален шут по земя с десния крак.  

В 79-ата минута домакините бяха близо до трето попадение. Пинто намери с дълъг пас от центъра на терена Али Соу, който стреля с глава, но Кайзер изби в корнер. След неговото изпълнение Евандро шутира със задна ножица от 5-6 метра, но стражът на Ботев отново спаси.

Драмата обаче тепърва предстоеше. В 85-ата минута реферът подари дузпа на червените и Али Соу реализира за 3:2. Футболистите на канарчетата побесняха, Вутов бутна съдията и бе изгонен с директен червен картон.

Този резултат вкарваше мача в продължения, но само две минути по-късно канарчетата шокираха своя опонент, ввкарвайки трети гол с 9 човека. Неделев центрира от корнер и Кристиян Димитров отбеляза с глава за 3:3.