Борисов: Въпреки забавянето - пускаме 6, 5 км от автомагистрала „Струма“ предсрочно

Борисов е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Въпреки забавянето - пускаме 6, 5 км от автомагистрала „Струма“ предсрочно". Toва каза премиерът Бойко Борисов преди да се пусне движението по още 6,5 км от АМ „Струма“, става ясно от видео, публикувано в социалната мрежа „Фейсбук“.

Борисов е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Заместник-министърът уточни, че става въпрос тези 6.5 км са разположени в тежък терен. "С около година предсрочно изпълнение. Знаем темата с археологията“, каза той и уточни, че всички артефакти и културно-исторически ценности от района са преместени с идея да се изгради бъдещ археологически център. Според премиера Бойко Борисов трябва много да се благодари на археолозите, че са се съгласили да не се преправя проекта на участъка от автомагистралата. По думите му иначе скоро участъкът е нямало да стане. „Въпреки забавянето – предсрочно“, изтъкна още Борисов и добави: „Как да не ги е яд“. Министър-председателят посочи, че този участък е трябвало да стане за олимпиадата в Гърция преди години.