Борисов "цъфна" до Тръмп и Путин в ретромузей във Варна

Това е вторият български политик след Тато, който се представя с восъчна фигура в музей

снимка: Би Ти Ви

снимка: Би Ти Ви

Восъчна фигура на Бойко Борисов се появи в ретромузея във Варна, съобщава Би Ти Ви. Българският премиер стои рамо до рамо със световни лидери, сред които са Тръмп и Путин.

„Отдавна спрях да избирам кого да правим. Хората много питаха за г-н Борисов”, призна собственикът на музея Цветан Атанасов. 

Така се появява фигурата и на българският министър-председател. Изработването ѝ отнема около 6 месеца, за да бъде изпипана до последния детайл. А фигурата на Борисов, изработена в една от обичайните му пози - с ръка в джоба,  е поставена в музея до тези на президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин.

„Днес една жена ми каза, че не го харесва като политик, но го харесва като мъж. Така че той има тази харизма – мъжкар, мачо, ако щете”, каза още собственикът на музея. Фигурата на премиера обаче е правена по образа на Борисов от периода му на главен секретар на МВР, когато фигурата му беше доста по-втален, допълва още Цветан Атанасов и добавя: "Това тяло може да влезе в неговата генералска униформа. Ако ни я даде, можем да го преоблечем и да бъде с тази униформа”.

Фигурата на Борисов е втората на български политик, която се появява в музея след тази на Тодор Живков.