Борисов към Станишев: Вашият безценен опит ще бъде истински компас за всички европейски социалисти

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ изпрати поздравителен адрес до президента на ПЕС

 Радостен съм, че българин е председател на второто най-голямо политическо семейство в Европа. Пожелавам Ви здраве и успех в третия Ви последователен мандат като председател на Партията на европейските социалисти. Продължавайте да давате поводи за гордост на България. Това е написал министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравителен адрес до президента на ПЕС Сергей Станишев, който беше преизбран за трети пореден мандат начело на европейските социалисти късно снощи в Лисабон, съобщиха от пресофиса на евродепутата.

„Поздравявам Ви по случай избирането Ви за председател на Партията на европейските социалисти. Избирайки Ви за трети пореден път за свой лидер, социалистите в Европа ясно показаха каква е оценката им за свършената от Вас работа“, е написал премиерът.
В поздравителния си адрес той заявява още, че твърдо вярва, че демокрацията е най-голямото благо на съвременното ни общество, а неделима част от демократичния процес е опозицията. „Вашата роля на коректив към властимащите носи големи отговорности и аз съм уверен, че Вашият безценен опит ще бъде истински компас за всички европейски социалисти“, пише още Бойко Борисов.