Борисов за пожара на АМ "Струма": Виновните да ги вкарат в затвора, аз строя, няма как и да пазя

В момента се прави обследване на колоните, проверяват се дали вътре армировката е компрометирана, заяви премиерът

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности на АМ ''Хемус'' в присъствието на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

,,Когато стане готово, всички викат "лесно". Ябланица вече я асфалтират, мантинелите слагат до две седмици, както и маркировките. Това, ако е било лесно, да го бяха направили комунистите'', заяви Борисов, докато наблюдаваше докъде е стигнал строежът на магистралата.

,,Гледай какво чудо! И това ще бъде 200 метра мост'', възкликна премиерът и заръча на строителите ''да действат с всички сила''.

,,Искам да благодаря на археолозите, с които се разбираме. Хем строим, хем разкриваме красотите, хем има работни места. Плащаме редовно и се движим в срок'', каза Борисов и добави, че поисканото от археолозите удължение на срока с два месеца ще бъде уважено.

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН. Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха). Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

Много бързо ще бъде отстранено това, което е на АМ ”Струма“. В момента се извършва обследване, проверяват се основите на моста за компрометирани елементи. Хората, които са разрешили да се строи незаконно отдолу, ще си понесат отговорност", заяви премиерът в отговор на журналистически въпрос за състоянието на магистралата след пожара.
 
”Заместник-министър Николай Нанков беше през нощта там. Много бързо ще се справим. Има прокурори, да им повдигат обвинения, да ги вкарват в затвора. Аз строя, няма да ходя и да ги пазя после. В момента се прави обследване, използва се т.нар. прострелване на колони, проверяват се дали вътре армировката е компрометирана, други елементи. Много бързо ще направят реорганизация на движението и ще се справят“, каза Бойко Борисов. 

Министър-председателят коментира и погрома в столично заведение, той посочи, че вече има няколко арестувани.

”Няколко вече са арестуваните, всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по най-бързите процедури да се вкарат в затвора. Всички издирвачи са на улицата, един по един ще ги изловят бързо“, добави Бойко Борисов.

Премиерът изтъкна още, че полицията не спира да работи. ”Виждате какви складове с наркотици и с оръжия задържат. Сега има и много интересна реализация във Варна, как крият нелегален алкохол за курортите“, заяви Бойко Борисов.