Борис Джонсън: Ще направя Брекзит успешен, но ми трябва самолет

Сега не мога да се добера до „Вояджър“-а на премиера, за да увелича шансовете за търговски сделки, заяви външният министър на кралството

Борис Джонсън

Борис Джонсън

Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че би било добре неговото министерство да разполага със собствен самолет, за да пътува по света и да увеличи шансовете за сключване на търговски сделки след Брекзит, като се оплака, че сега не може да ползва самолета на премиера. 

В изявление в Буенос Айрес, където Борис Джонсън е в рамките на южноамериканска обиколка, външният министър обяви, че ведомството му има нужда от самолет, за да направи Брекзит успешен. Той освен това се оплака, че не може да използва за целта самолета на премиера Тереза Мей. На всичко отгоре не му харесва цветът на правителствения „Вояджър“. 

„Какво да кажа за „Вояджър“-а? Хубаво е, че го има, но е трудно да се добереш до него. Не знам кой го ползва, но изглежда никога не е свободен. И също, защо трябва да е сив?“, заяви Борис Джонсън в Буенос Айрес. 

Джонсън посети Перу, след което участва на срещата на Г-20 в Аржентина, а днес се очаква да бъде в Чили. За първи път след Фолкландската война има признаци на затопляне на британско-аржентинските отношения.