БНР: Четирима са задържани за отвличането на Адриан Златков

Според разследващите групата за отвличането му била събрана еднолично от Ториното

Сред задържаните е Ивайло Борисов - Ториното

Сред задържаните е Ивайло Борисов - Ториното

Четирима души са задържани за отвличането на Адриан Златков, съобщи БНР.  По първоначални данни сред  арестуваните е Ивайло Борисов - Ториното. По непотвърдена информация с него са задържани още двама мъже и една жена от близкото му обкръжение.

Небезизвестният бос Златомир Иванов-Баретата също е бил разпитван, но срещу него не са повдигнати никакви обвинения.

Стана ясно и че четиримата са арестувани след операцията на МВР срещу криминалния контингент в страната.

По информация на Бие Ти Ви при вчерашната мащабна операция срещу криминалния контингент Ивайло Борисов - Ториното и още над 30 души от криминалния контингент са били извикани в различни служби на МВР.  Сред тях  бил и Златомир Иванов - Баретата, който се смята за шеф на Ториното. Баретата обаче е освободен и се предполага, че е привлечен само в качеството си на свидетел.

В ареста към момента са задържани четирима души за срок до 72 часа. Според разследващите групата за отвличането на Златков била събрана еднолично от Ториното.

Вчера главният секретар на МВР Младен Маринов отрече по случая да има задържани. Тогава от МВР също така не потвърдиха, че акцията е свързана с отвличането на Златков.

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на месец август 2017 година. Той е син Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. След 11 дни в плен и заплатен откуп, Адриан беше освободен.