Изключително опасен съперник на пътя на Тервел Пулев в Берлин

Руснакът Валерий Брудов има 44 победи, 30 от тях с нокаут

Валерий Брудов (вдясно)

Валерий Брудов (вдясно)

Изключително опасен съперник се изправя на пътя на Тервел Пулев на международната боксова гала-вечер в Берлин на 11 ноември. Срещу бронзовия медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 излиза бившият междинен шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Валерий Брудов.

Руснакът има 18-годишен опит на професионалния ринг. Срещу името му стоят 44 победи, 30 от тях с нокаут. Нещо повече. Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, а до момента е допуснал само 13 загуби (8 с нокаут). 

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил.

Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала "Берси" в Париж побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общоседем пъти официален претендент за световната титла.

Валери Брудов има двубой и срещу втората най-голяма звезда на Великобритания в профибокса - Тони Белю - носител на пояса на WBC (полутежка категория).

За Тервел Пулев предстоящата битка в Берлин ще бъде пета в професионалната му кариера. Първите му четири мача той приключи с убедителни победи в своя полза, всичките с нокаут