Безмесно ястие за 20 минути

Яхния от нахут със зеленчуци

Продукти:

За 3 порции

300 г нахут (сварен или от консерва)
1 червена чушка
2 моркова
1 глава лук
1 домат
½ чаена лъжица къри
½ чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица червен кимион
½ връзка магданоз
1 с.л. зехтин

Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на яхния от нахут със зеленчуци е подготовката на зеленчуците. Измивате ги, обелвате домата и нарязвате на парчета.

В тенджера изсипвате всички зеленчуци, добавяте 1 супена лъжица зехтин, както и 1 чаена лъжица сол и ⅓ чаена чаша вода. Задушавате за около 10 минути до омекване. Добавяте всички подправки и задушавате още за около 5 минути.

Добавяте към задушените зеленчуци и сварения нахут, като можете да ползвате както нахут от консерва, така и сварен от вас нахут.

Оставяте ястието да поври още около 5 минути, за да се овкуси добре. Преди сервиране поръсвате с прясно нарязан магданоз.

Добър апетит!

(topforma)