България ще бъде домакин на конгрес на световните цивилизации

Това ще е второ издание на международния форум

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова

България ще бъде домакин на втория „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“, организиран от Световната организация по туризъм (СОТ).

Събитието ще се проведе на 15-16 ноември в София, за участие са се регистрирали над 500 делегати, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Конгресът ще събере министри на туризма и заинтересовани страни от публичния и частния туристически сектор от цял свят, както и международно признати професионалисти в областта на културата и културния туризъм.

По време на панелите ще бъдат обсъдени общи инициативи за развитие на културно-историческия туризъм, както и мерки за опазването и популяризирането на древното материално и нематериално културно наследство. Ще бъдат дискутирани възможностите за развитие на туристически проекти, свързани с културните маршрути.

Това ще е второ издание на международния форум. Първият конгрес на световните  цивилизации, организиран от Световната организация за туризъм, бе проведен също в България през ноември 2016 г.