Българин бие хора в римски парк, посяга и на полицаи

Не говорел италиански и нямал документи в себе си

Български гражданин предизвика страх и паника в най-големия римски парк "Вила Памфили”, съобщи в. ”Месаджеро”. Млад мъж, за когото впоследствие се установило, че е българско гражданство, нападнал без никаква причина по лицето двама възрастни минувачи на алея във "Вила Памфили”.

Той ударил по лицето единия от тях, след което друг минувач се впуснал след него, за да го спре, тъй като явно бил в объркано състояние. Щом го настигнал, последвал втори удар на българина, този път по лицето на друг възрастен минувач, след което пак се впуснал да бяга. Опитващият се да го спре италианец повикал случайно минаващата патрулна кола на полицията, които тръгнала по дирите на българина. Дошли на помощ и други 3 полицейски коли.

Операцията по задържането му се оказала по-трудна от предвиденото, защото мъжът освен че бил в превъзбудено състояние, не говорел италиански и нямал документи у себе си. Петима полицаи били необходими, за да възпрат българина. Той обаче успял да рани и полицая, който му слагал белезниците. Едва по-късно се установило гражданството на нападателя.