Баланси и дисбаланси! Колко тъжно е, че Пиргова преподава политология

Помните ли, че че директният предизборен натиск над миньорите от Бобов дол, достигнал до лишаването им от храна, за да гласуват за БСП, бил нормален ?

Политологът доц.  Мария Пиргова твърди, че властта предстои да се преформатира, тъй като сме крайно дисбалансирани.  Балансът се състоял в това, че ДПС е нормално да тръгне отново към властта. Представите й за баланс са крайно нестандартни, помислихме си. И тя го доказа ден-два по-късно.

„Във филма на Елена Йончева за границата има баланс. Фактите не са толкова нови и толкова много, за да породят някаква екстремна емоция. Но емоцията вече е много голяма, защото се поставя важен за нас въпрос - ролята на корупцията на България за европейската сигурност“. Това заяви  в "Денят започва" на БНТ политологът доц. Мария Пиргова тази сутрин.

Жалко само, че в действията и приказките на тази дама никога не е имало дори намек баланс, за да може точно тя да определя къде има такъв, къде не.  Точно обратното. Тя винаги е зад Партията-майка, в какъвто и политически проект да се изявява. И е направо невероятно, че се опитва да убеждава в противното.

Помните ли, че през 2014 г. тя не като партиен кадър, да не си помислите, а само като майка на кандидатката за депутатка от БСП Достена Лаверн обяви, че директният предизборен натиск над миньорите от Бобов дол, достигнал до лишаването им от храна, за да гласуват за БСП, бил нормален, така се водело предизборна кампания "на езика на миньорите", които не били интелигенция. 

Ръководството на СУ тогава не предприе никакви мерки срещу нея.

  Тъжното е, че тази дама преподава на студенти политология.

Пиргова обясни днес, че била силно  озадачена от „присъствието на един заместник премиер като Валери Симеонов“ на премиерата на филма. После се изясни, че това бил Цветан Цветанов.  Водещият искрено се развесели, когато тя попита: “Защо той си тръгна, какво искаше с поведението си да покаже?“   Тръгнал си след изгледал филма, поясни тя. Което било много странно, почти толкова, колкото, че отишъл да го гледа. Водещият й обърна внимание, че обикновено хората си отиват, когато изгледат един филм, а не остават да спят там, да кажем 
 

"За мен това беше „едно гражданско събитие, подкрепено от парламентарната група на БСП“, каза тя, визирайки премиерата на прословутия филм.  И уточни: “Бяха доста депутати от БСП и граждани, които никак не са свързани с БСП, за да видят какво прави един независим депутат."

Най-вероятно имаше предвид не друг , а Елена Йончева, която е депутат от БСП,  доколкото ни е известно.  Пиргова се обоснова със смайващото изречение: „Лично аз отидох там, защото считам Елена Йончева за свой представител, тай като аз не съм от БСП, но съм с леви убеждения“. 

Тъжното е наистина, че тази дама преподава политология…

"Левите й" убеждения лъснаха в целия си блясък след секунди.

Преразглеждането на приватизацията било голяма грешка, обясни още тя. България щяла да застане пред много грозни събития, ако направи това. Българският бизнес щял да бъде разтърсен от такава възможност. Най-вероятно имаше предвид червеният бизнес, инсталиран навсякъде в държавата. Тя си била лява, но това било истинско безобразие. Разбира , след като „левите“ станаха капиталистите на България. 

  Да, тъжното е, че тази дама преподава политология.